2024-09-06
公司搬咗過嚟 #東九龍 都有三四年,不過我都仲好似未習慣😅 周圍都人多車多,食飯時間更不在話下😅😅 好在好多時都有 #首領 帶路,間中我哋都會搵到啲好嘢食🤤 呢日我哋嚟到 #九龍灣港鐵站 附近嘅寫字樓大廈 #Eastmark 搵食,見到二樓開咗間新餐廳 有間麻辣燙,門口望入去已經feel到嗰股人氣,應該味道都唔錯,一於試吓佢😚餐廳採用自助形式,一入到門口,姐姐就馬上喺個消毒櫃拎個竹籃出嚟俾我哋,鍾意食咩嘅,就埋去個大雪櫃拎,將食物夾落個竹籃裡面😚 各式各樣嘅肉丸、肥肉、豬肉片、鴨血、蔬菜、粉絲、出前一丁… 種類都幾齊全😚 我揀咗個牛骨BB麻辣湯底,入口辣辣哋、有啲麻,味道都幾鮮味🤤 夾埋啲粉絲一齊入口,零舍醒神🤤 不過一向眼闊肚窄嘅我,對住面前一大碗 #麻辣燙 真係有啲壓力😅 不過呢… 原來食麻辣燙真係會上癮㗎,雖然價錢有啲超出預期($16.8/100g),而且餐廳地方都有啲迫,不過我真係有少少掛住佢㗎!唔知有冇人想陪我去試吓呢?😆📍 #有間麻辣燙 (九龍灣)常悅道21號Eastmark 1樓2號舖