2021-12-01 1599 瀏覽
唔知點解成日都覺得九龍塘好似好遠, 所以好少去, 不過今日就發現其實呢個地方都幾方便。餐廳裝修比我一種傳統外國餐廳嘅感覺, 周圍都有唔同嘅聖誕裝飾, 好有聖誕氣氛。🍽 香草蒜蓉麵包麵包軟林林, 有淡淡香草味, 配埋意大利黑醋食, 酸酸地, 好開胃。🍽 檸檬香草軟殼蟹軟殼蟹偏細隻, 炸得比較乾身, 不過好脆口, 檸檬香草醬好香同清新, 蘸埋一齊食味道好夾。🍽 莎樂美肉腸車厘茄批Pizza 分成9件, 係薄身嘅Pizza, 每一件都有莎樂美肉腸, 加埋芝士蕃茄醬同羅勒葉, 味道互相配合, 不過Pizza底太d 油, 好快就有油膩嘅感覺。🍽 Tropical (香蕉, 菠蘿, 奇異果, 芒果, 椰子水)比想像中細杯… 可能太多生果, 所以每一樣嘢嘅味道都唔太突出。整體食物飲品都不過不失, 不過唔會令人有必去無疑嘅決心。

🍽 香草蒜蓉麵包

🍽 檸檬香草軟殼蟹

🍽 莎樂美肉腸車厘茄批

整體食物飲品都不過不失, 不過唔會令人有必去無疑嘅決心。
香草蒜蓉麵包
檸檬香草軟殼蟹