2021-12-14
經過幾次呢間舖頭,見到啲蛋糕都好想食, 不過都係食飽咗, 今日終於可以試下啦。就咁見到啲蛋糕擺曬喺度,個樣都好靚,花多眼亂,唔知食咩好。不過我知道自己眼闊肚窄,所以都係揀咗一個最想食嘅。京都抹茶麻薯紅豆撻自己好鍾意食抹茶味同埋麻薯,所以呢個撻一定係首選。 見到用店員用個盒裝住,覺得個包裝都幾靚。因為只有外賣,冇得堂食,所以迫於無奈喺附近嘅公園到打開,影下相,食咗佢。蛋糕嘅cream有一定嘅高度 ,原來個盒蓋唔夠高,所以店員蓋起嘅時候,個蛋糕已經破壞咗,冇喺舖頭度咁靚。撻皮好脆,抹茶cream好軟滑, 上面有好甜嘅紅豆,呢個味道配搭幾平均,食到抹茶味。中間一大塊麻薯, 幾煙韌。 我覺得整體幾好食。 如果可以送埋匙羹就更加方便啦。下次要試埋其他款式嘅甜品先。
京都抹茶麻薯紅豆撻
下次要試埋其他款式嘅甜品先。