2023-09-14
最近紅磡新開呢間好橙的燒賣小食店,店舖空間雖少,但係小食有多款,蒸或炸燒賣都有十款!有創意的食材配搭,滋味十足,仲要係開到凌晨三點,任何時候落街都有小食食,唔怪之得吸引好多街坊嚟幫襯啦~🍘 秘製豬肉燒賣 (HK$22).蒸熟的豬肉燒賣,好有真豬肉質地,爽彈牙多汁,上面灑上脆豬皮粒和黑白芝麻,豐富口感.秘製醬汁方面,我估有日式芝麻醬撈入甜豉油吧,味道好特別,好味😋.當加上爆多芫荽,店主話任加唔嬲,令燒賣變得更加好味呀!🍘 日式大阪魚肉燒賣 (HK$24).淡魚味的炸魚肉燒賣遇上濃味的大阪燒醬汁和蛋黃醬,配搭好創意,令燒賣的味道提升到另一層次.魚肉燒賣炸得外脆肉爽口㗎!🍟 紫菜卷卷薯條 (HK$24).炸得好脆,又卷卷長長的.調味正,超多紫菜,紫菜好甜.以前只可等M記推期間限定先有機會食卷卷薯條,而家係呢度可以隨時想食都可以叫嚟食啦😄🍞 經典炸饅頭配煉奶 (HK$22).真係兒時回憶,以前每逢去上海麵店和飲茶都必食炸饅頭,不過而家越嚟越少地方有得食呀😫 而家發現呢度有,真係太·好·了·啦!.炸得外脆內軟,配搭勁多煉奶,可以任點都得,甜蜜美味😍🍍🥤韓國菠蘿梳打 (HK$12)🍑🥤韓國蜜桃梳打
🍘 秘製豬肉燒賣 (HK$22)
.當加上爆多芫荽,店主話任加唔嬲,令燒賣變得更加好味呀!
秘製豬肉燒賣
秘製豬肉燒賣
🍘 日式大阪魚肉燒賣 (HK$24)
.魚肉燒賣炸得外脆肉爽口㗎!
日式大阪魚肉燒賣
🍟 紫菜卷卷薯條 (HK$24)
.炸得好脆,又卷卷長長的
.調味正,超多紫菜,紫菜好甜
紫菜卷卷薯條
紫菜卷卷薯條
🍞 經典炸饅頭配煉奶 (HK$22)
.炸得外脆內軟,配搭勁多煉奶,可以任點都得,甜蜜美味😍
經典炸饅頭配煉奶
🍍🥤韓國菠蘿梳打 (HK$12)
🍑🥤韓國蜜桃梳打 (HK$12)
.當我放入飲管飲一啖,啲氣擁上嚟,好滿氣之餘,果汁味十足,仲要係低卡飲品呀!