5天前
而家天氣開始凍,今日咁啱同我舊同事食飯,就諗住揀一間好食嘅打邊爐,呢一間打邊爐有好多好評,而且見到佢個餐牌都好適合我哋食,我哋都想搵啲中常價位,而且高質素嘅打邊爐,呢一間我哋整體來講都覺得幾好,位置嚟講佢喺旺角嘅瓊華,屬於係比較熱鬧嘅商圈,食完之後仲可以喺附近購物,真係非常啱我哋兩個,我哋今日好彩係有預約,因為夜晚嘅時段原來都幾多人的,我哋確認咗預約就好快入到!首先食一個小辣嘅雞煲,呢個天氣食雞煲,簡直就係非常適合而且我同朋友本身都非常鍾意食雞煲雞煲嘅份量唔算好多,所以亦都非常好因為我哋之後仲要打邊爐食佢嘅牛肉. 雞煲非常有鑊氣,食得出廚師嘅手勢非常好,而且味道唔算太辣,啱晒啲我哋食小辣嘅朋友!!!非常惹味!我哋都叫咗少少刺身食,珍寶帶子係我同朋友非常大大隻而且非常鮮甜餐廳絕對冇手軟!每一粒都非常厚,我哋都覺得食呢一個刺身都真係可以回本,喺出邊食幾粒都幾十蚊,我哋仲瘋狂encore左幾次😂😂日本黑毛和牛,嚟到呢度嘅重頭戲一定係食佢嘅黑毛和牛,非常香口而且佢嘅油花分布非常平均比例亦都好靚食得出佢嘅內科係非常高質係真正嘅日本牛肉,我哋都點咗幾次,呢一個牛肉成本一定都非常高,佢嘅肉質非常香口
日本黑毛和牛,嚟到呢度嘅重頭戲一定係食佢嘅黑毛和牛,非常香口而且佢嘅油花分布非常平均比例亦都好靚食得出佢嘅內科係非常高質係真正嘅日本牛肉,我哋都點咗幾次,呢一個牛肉成本一定都非常高,佢嘅肉質非常香口,咬落去亦都唔會好硬,呢一個牛肉真係必食!
另一個驚喜,係而家有大閘蟹,大閘蟹都非常香口而且冇諗過呢一間餐廳有大閘蟹提高所以我哋食到不是後到非常有驚喜非常香口嘅膏,好邪惡!
值得一讚嘅係餐廳出邊有好多唔同嘅配料,我哋都真係花多眼亂,好彩佢每一點都可以俾我哋試少少,啱晒選擇困難症嘅我哋!
雪條亦都非常多選擇鍾意食雪糕嘅朋友呢度簡直就係天堂非常多可以選擇!亦都有好多唔同嘅啤酒可以俾鍾意飲酒嘅朋友,總括嚟講呢個價錢都幾抵食!