月尾一出糧就簡係要同屋企人去食餐正既野啦,天氣開始轉凍媽媽話想去食雞煲,我又香打邊爐,我上網穩左間好出名既雞煲店試下先,我地今次試左火焰麻辣雞煲,d雞肉同幾十款麻辣調配料一齊烹煮,再撒上一把芫茜,經過攪拌及煮熟後d香味真係香氣撲鼻,流曬口水🌟呢個雞煲後係需要加酒點上火,讓d雞同所有食材融合之後比酒蒸發,因為加入酒既原因,體現出整體既火爆麻辣雞煲呢個主題,真係帶黎唔同既視覺體驗。呢個雞煲有2種食法,食左乾鍋後既純雞煲後再叫職員加湯落去煲入面打邊爐,一次過滿足我同媽媽既需求🌟今次我地叫左招牌鴨肝M5和牛丸,d牛丸煮完係彈牙爽口又嗦曬d湯汁,好好食。花枝片份量好足,食落去味道鮮甜。而個雜菇拼盤入面有4種唔同既菌菇,一次過食曬咁多種菇真係好滿足。佢地仲有唔同特色湯底同食材,超推薦大家黎試下