2017-07-25 6575 瀏覽
今日同同事又試新餐廳,午餐時間不多人,坐得舒適!我地叫了四個Lunch set share食:韓式石鍋拌飯$68飯的份量只有細碗飯,配料份量也少,同出面平時食的石鍋飯份量差好遠,不過拌飯醬料好味,很適合拌飯,可惜飯份量不夠呢!韓式芝麻醬冷面$78夏天非常適合食冷面,配芝麻醬同醋,酸酸甜甜的好醒胃,而且面質煙韌,好味可惜份量少,每人得一啖,唔夠喉韓式海鮮手切面$88有兩隻蝦,兩隻青口及數隻蜆,蜆沒有沙,手切面滑流,整體味道不過不失,份量也不多,每人分得幾條面韓式宮廷炒年糕$80最難食是這款!又貴又唔抵食,即年糕牛肉,本人最愛吃年糕的,但這個我也不喜歡食,它的年糕煮出來又淋又粉,食時個口又槳住,超不好吃個汁又咸,牛肉就碎上,雖然份量也不多,但我地都食唔哂,因為無人願意再食它了Lunch set包含前菜的有。。蛋花湯超咸,只飲到咸味!沙津生菜尚算新鮮!五花腩看彩數,有些只有肥膏,有些五層肉,整體來說味道還可以!小食一隻炸蝦及一條炸紫菜包粉絲,已經凍左,炸蝦不鬆脆,粉多了,蝦肉細少!蛋及水果不太難食就是了!有位同事對味精好敏感,她一食完就覺得頭痛,回到公司我地都狂飲水,她說這餐飯有好多味精!我
韓式石鍋拌飯$68

韓式芝麻醬冷面$78
可惜份量少,每人得一啖,唔夠喉

韓式海鮮手切面$88

韓式宮廷炒年糕$80

Lunch set包含前菜的有。。
蛋花湯
超咸,只飲到咸味!
沙津
生菜尚算新鮮!
五花腩
看彩數,有些只有肥膏,有些五層肉,整體來說味道還可以!
小食
蛋及水果
不太難食就是了!
有位同事對味精好敏感,她一食完就覺得頭痛,回到公司我地都狂飲水,她說這餐飯有好多味精!我地也-致認為又貴又唔好食,不會再有下次

2017-07-25