2008-08-20
本想0係尖沙咀食西餐, 睇過食評之後決定訂位, 點知要九點半先有位, 所以最終放棄, 諗住到時再周睇圍吓食乜, 點知行勻成個尖沙咀同成個鐘都搵唔到一間似樣0既西餐廳, 有0既話, 我個friend又話食過麻麻地, 點知最後成九點幾走去呢間餐廳搏吓有冇位. 成九點半, 間餐廳仲好full, 不過好彩仲有兩個位.....餐廳唔係好大, 不過好整潔. 座位好密, 加上好嘈, 所以坐得唔係好舒服. 到點菜啦! Menu選擇都算多, 有好多沙律, 啱哂on diet0既女仔. 最後揀0左鱸魚沙律同芝士什菌雞胸. 沙律份量唔算大, 配有橙肉酸酸0地幾好味, 不過菜多少少就好啦! 另外芝士什菌雞胸個份量就好震撼, 隻碟好大, 薯蓉好多, 味道濃郁, 雞胸唔"嚡", 不過有0的"溜", 扒什菜油多了一點點, 所以都食唔哂. 最後甜品揀0左Creme Brulee, 蛋好滑, 不過焦糖硬及燶了一點點.總體來說都不錯, 服務亦很好, 我會再來試試其他菜式, 如果有特式麵包提供, 我諗會令呢餐生色不少.