2022-08-22
去完海洋公園水上樂園之後,之後就同另外三個朋友,一共四個人落咗銅鑼灣呢間日本餐廳食飯。我哋大約六點就到,所以人唔係好多,疫情之下覺得咁樣比較安全。二餐廳都好乾淨啊!又有濕紙巾,又有口罩套提供俾你,所以感覺係好舒服嘅。同埋啲員工都好好,佢會推薦你乜嘢菜式比較好,同埋會話俾你聽邊啲要熱食等等。我哋都係聽推薦咁叫,所以叫咗牛肉野菜壽喜燒,啲菜都好甜,整體都幾好食。另外仲叫咗黑蒜豬軟骨拉麵🍜味道都唔錯,佢個賣相好靚嘅。之後好似叫咗一個三文魚魚頭,好似話呢個魚頭多啲肉食,所以我哋就叫咗呢頭。咁佢都整得好香脆,所以味道都唔錯。仲叫咗一個係魷魚,但係中間有雞肉,感覺好fusion,但係我自己都係覺得就咁嗌魷魚會比較食得出魷魚味。最後叫咗個魚生飯,因為同朋友share,所以識咗少少之後,感覺都正正常常咁樣。整體唔錯,價錢都合理,可以再食。
另外仲叫咗黑蒜豬軟骨拉麵🍜味道都唔錯,佢個賣相好靚嘅。
整體唔錯,價錢都合理,可以再食。