餐廳: Glasshouse (太古城中心)
資訊:

2023-01-29 1283 瀏覽
最近轉左新工去太古個邊,搵左個舊同事一齊食個飯,Book左GlassHouse Lunch。因為以前都無去過太古,第一次入到去個商場搵左10分鐘先搵倒間野係邊入去住個陣,感覺環境都唔算好迫,枱同枱之間都有一定距離,呢點做得唔錯,因為有D西餐店會想做多轉客,整到D枱好密。坐低點野食,見倒有Lobster Spaghetti,忍唔住要試試下,因為自己一般係屋企整都係蝦,好少用龍蝦整意粉。Stir-Fried Spicy Lobster Spagehetti ($168 + $18)一上枱,我朋友都問我你D龍蝦去左邊。搵左陣之後見倒佢將龍蝦切成細粒落去炒,雖然個意粉係有少少龍蝦香氣,但可惜龍蝦肉切到一粒粒,完全無口感。講番味道,算係正常口味,好搞笑地係有少少四川麻辣 x 避風塘口味,味道係幾唔錯,主角龍蝦連一整舊都無。呢一點係十分失望

2023-01-19