2024-03-21
如果你係個大飯桶,或者對米飯有啲要求,或者已經食厭泰國香米,你可以嚟呢度試下佢地嘅東北米👍🏻。🍚東北米食落較濕,但絕對唔係廚師落多左水,而係米嘅質地係咁,濕潤軟糯,但又未至於珍珠米咁黏。佢有長米嘅香,珍珠米嘅黏,對於少食東北米嘅我幾喜歡。是日午餐:🍚脆筍炒腊肉木桶飯 +手拍青瓜前菜腊肉嘅咸香一定要配飯,淨食有啲咸。呢隻脆筍無一般筍果陣「壓」味,脆卜卜。飯真係太多,男士食都嫌多,真係大飯桶先食得晒。🍚小辣子雞木桶飯+涼拌海帶絲 而家天氣好濕,要食番啲辣祛濕先🤭。叫左BB辣,辣子雞好滑又多,啲汁撈飯一流,不過越食越辣,好在跟餐有罐可樂。⌚人多時要有啲耐心,因為即叫即整。🌟所謂粒粒皆辛苦,如果唔想浪費可以叫少飯,又者好似隔離枱熟客仔咁要個外賣盒打包,佢啲飯真心好食。❤️老闆娘話東北米好貴,為左正宗口味,貴啲都要用東北米。🈹呢度午餐已經唔貴,學生仲有七折,可惜我唔係學生🙈🍚如果你真心勁大食,放心,呢度可以免費添飯🤣。
是日午餐:
🍚脆筍炒腊肉木桶飯 +手拍青瓜前菜
🍚小辣子雞木桶飯+涼拌海帶絲
⌚人多時要有啲耐心,因為即叫即整。
❤️老闆娘話東北米好貴,為左正宗口味,貴啲都要用東北米。
🈹呢度午餐已經唔貴,學生仲有七折,可惜我唔係學生🙈
🍚如果你真心勁大食,放心,呢度可以免費添飯🤣。