2017-06-02
話說我同為食bb都係韓粉, 一年都會去一次韓國,除左可以瘋狂shopping,韓食都好啱我地口胃。自從上年去過首爾馬場洞韓牛市場食1++韓牛之後,就一直對韓牛念念不忘,今次可以喺香港食到,我地都好高興,雖然價錢比喺韓國食貴,不過話哂咁大隻牛要飛過黎,要運費都可以理解。先講環境,唔算好有情調, 上層較好,但下層燈光火猛,有咩瑕疵都睇哂,不太適合首次約會。至於食物,有我最鍾意嘅生牛肉tartar,好鮮味,如果多d梨絲同加隻蛋會更好基本上都好有風味, 如果可以凍少少, 雪梨絲多少少,口感會更清爽!食完前菜到主角─燒肉叫左個招牌套餐, 本來包四款肉,不過經理話果日得三款靚, 所以變成三款, 份量當然要增加返啦!查實我都唔係咁記得d肉邊款打邊款, 雖然個經理有介紹只記得最林係呢隻除左套餐, 仲有單點, 呢度sell自己有d罕有部位, 就叫兩款試下雲白肉,睇落好肥,燒完白色部份好爽口,唔油冇記錯係肌里脊,好林其他雜食,最鍾意係炸雜菜, 南瓜好甜~ 水冷麵就唔夠酸囉,希望改善。四個人食, 計埋酒水(飲左韓國米酒同手工啤),埋單3千, 都唔平,不過去得中環,預左,飛唔到去韓國,唯有黎呢度解下「鄉愁」啦
食完前菜到主角─燒肉
查實我都唔係咁記得d肉邊款打邊款, 雖然個經理有介紹
只記得最林係呢隻
雲白肉,睇落好肥,燒完白色部份好爽口,唔油 冇記錯係肌里脊,好林
四個人食, 計埋酒水(飲左韓國米酒同手工啤),埋單3千, 都唔平,不過去得中環,預左,飛唔到去韓國,唯有黎呢度解下「鄉愁」啦!