幾年冇去台灣了,特別掛住台灣美食。朋友介紹我去古早牛肉麵,一見到門面,就充滿了台灣情懷,有些店員還會講國語,真係好似去咗台灣一樣。店內環境好寬敞,仲有很多懐舊的poster,非常特別,令人印象深刻。食物種類非常多,因為我想試多啲野,就叫左特盛台灣牛肉配麻辣醬乾拌麵加黑糖珍珠奶茶。顧名思義特盛即係大大碗,多種食材,有花枝丸、貢丸、牛腱、豬軟骨,再加上麻香較重的麻辣醬乾拌麵,適合食辣的初哥,枱上仲有辣菜脯,加少少同麵一齊食仲滋味。花枝丸、貢丸爽口彈牙、牛腱鬆軟入味、豬軟骨軟綿容易入口,咀嚼一點也不費力👍🏻,麵面的青瓜絲令油膩的感覺一掃而空,黑糖珍珠奶茶的珍珠煙靭有咬口,甜度適中。而店員服務態度很好,細心留意客人的需要。所以會極力推薦這間店俾朋友。

辣菜脯

特盛綜合配麻辣醬乾拌麵
2023-03-09
10 分鐘 (堂食)
辣菜脯
特盛綜合配麻辣醬乾拌麵