2021-03-19 176 瀏覽
女朋友記錯左地方係附近做facial,我就book左呢間野俾佢chill下。餐廳地方闊落,又多卡位,坐起上黎唔會逼。我地晚上8點幾入坐,餐廳車水馬龍。伙記非常有禮貌,反應快,無記錯,要熱水有熱水。事不宜遲,講下我地叫左咩野食先。威靈頓牛肉 威靈頓牛肉上面塊酥皮非常鬆脆,牛油味濃郁,牛味亦都好足夠, 中間有磨菇醬汁焗埋一齊,食到我呢,真係停唔到口。side dishes 有薯蓉波,相當足料結實。黃到金雞翼 講到明黃到金,緊係出哂名既咸蛋黃啦。炸雞翼外脆內軟,肉質有彈性又唔太油膩,再加上調配好唔會太濃又暖暖地既咸蛋醬。配菜有沙律菜加活性乳酸爆珠,帶俾你清新減膩既平衡感。炸薯條配黑松露醬份量十足,薯條炸得唔會油,跟碟已經有茄汁同埋黑松露醬各一。枱面有黑椒俾大家調味,我地仲問左waitress俾左啲芥末醬我地。一路食一路飲酒傾計真係一絕。1664正所謂,係男人緊係飲黑啤。但係由於餐廳好似無黑啤既關係,於是就叫左一杯1664呀。第一啖係綿密既酒泡,就係tap beer重要既部份。我都唔記得最後係幾多錢,因為我幫左個人係市場獲利,分番啲俾小弟,佢請左我食呢餐。但係依稀記得計埋discount係 A

黃到金雞翼
配菜有沙律菜加活性乳酸爆珠,帶俾你清新減膩既平衡感。

炸薯條配黑松露醬

我都唔記得最後係幾多錢,因為我幫左個人係市場獲利,分番啲俾小弟,佢請左我食呢餐。但係依稀記得計埋discount係 Around $500。
2021-03-17