2017-11-06
今日因為一個test而好傷心!同左男朋友講,佢即刻出嚟搵我。仲帶咗我去呢間又神秘又有情調嘅cafe!我就一於將悲憤化為食量!呢間cafe離荃灣站唔算遠,我哋大概行咗10分鐘就到啦!一行入去覺得入面黑黑地,有少少halloween嘅感覺。我哋迫不及待要點嘢食,因為真係好肚餓!佢系貓貓主題,牆上全部都係貓貓,好qq每張枱都點蠟咗燭,好浪漫呀!我哋揀咗前菜(龍蝦濃湯、野菌忌廉湯),小食(Hoegaarden啤酒煮蜆),主菜(澳州肉眼扒、烤帶子南瓜意大利飯),甜品(意式奶凍、朱古力布朗尼蛋糕),飲品(茉莉花茶)龍蝦濃湯有少少忌廉係面,食落係好濃郁嘅龍蝦味,有少少甘甘地嘅味道,好好味!而且真係有龍蝦肉喺到,仲要都幾多下架!超正!!野菌忌廉湯應該係將啲野菌打碎再加入忌廉嚟煮。食落好濃野菌味,有小小鹹,可能係我飲咗幾啖龍蝦湯再飲呢碗!不過呢個真係好濃郁,好香!Hoegaarden啤酒煮蜆,超重啤酒味!蜆都好大隻,好鮮甜,而且系完全冇沙嫁!仲有加左啲配料,應該系三色椒,豐富左個口感!對於超中意食蜆嘅我地真係覺得好驚喜!平時通常都係中式炒蜆嫁咋,今次又可以試下整呢個送俾男友食啦!牛扒系我嘅favorit
龍蝦濃湯
野菌忌廉湯
Hoegaarden啤酒煮蜆
烤澳州肉眼扒(10oz)伴燒汁
烤帶子南瓜意大利飯
茉莉花茶
意式奶凍
朱古力布朗尼蛋糕
呢間cafe嘅大廚整嘅食物好有質素,選料好新鮮,對每一樣食物都好有要求,就算個晚好多人,亦整得好有水準,好有心思!仲有,上菜嘅時間拿捏得好好,唔會好快,亦唔會等好耐!餐廳氣氛好好!總結黎講,好滿意,必定再去啊!佢仲有派左張卡比我地,下次同朋友再去可以有discount,已經即刻約左朋友啦haha!