2019-05-06
好朋友生日,梗係要食餐好d喇朋友係哈韓一族,所以就搵間可以食1++ 韓牛既鋪頭去興祝一下上網見人講中環既木槿花有1++ 韓牛食,所以就同朋友book左呢度鋪頭係中環既地鋪,好易搵,附近都好多食市,附近又有好多打卡既景點,我地去完大館 6點幾就黎左食飯一入到黎,個感覺吾似普通既韓燒餐廳,出奇地零油煙味架。。。。高級餐廳係真的不一樣呀~我地叫左個1++韓牛燒烤套餐 2人份 828蚊,加左128蚊要d 稀有部位,再叫左一個韓國青提子汁 15蚊 同韓國雪碧 20蚊,連埋加一埋單 1090蚊,我自己就覺得吾算貴既,因為d 牛真心靚我地既套餐包左3款 1++ 既韓牛,其中一款叫大理石既韓牛油花超靚,食落超有牛味,另外兩款雖然冇咁重油花,但牛味都係一流既呢個價錢既燒肉。。。。當然係會有一個專人幫你燒埋,而我地今次咁岩就有個韓國女生主理我地d 韓牛喇。。。。韓國人燒肉真係有一手,燒到岩岩好,燒完d 肉仲係好嫩既套餐仲包左韓牛他他/韓牛廚師沙律,我地就選左韓牛廚師沙律,一黎到比佢咁大碟嚇一嚇。。。。牛肉都超多 ,d菜都好新鮮,仲有幾粒青提子係d 菜上面,好fresh 套餐包左 炆牛膝牛尾/炆韓牛肋骨,我
套餐包左 炆牛膝牛尾/炆韓牛肋骨,我地就選了牛肋骨,牛肋骨上台既時候係用個火爐仔一齊上, 除咗牛肋骨之外仲有紅蘿蔔白蘿蔔栗子紅棗合桃一齊煮,所以真係勁補身
套餐仲可以揀石頭鍋飯或者雪濃湯配珍珠白飯, 我哋就揀咗雪濃湯,呢度既雪濃湯真心同我之前係韓國食既一樣咁好味。。。。有勁濃既牛味。。。正