2021-03-16
朋友之前係ig見過呢間cafe覺得好吸引 bookmark左好耐 上個禮拜放假終於有機會~ 間cafe好細 入面得4-5張枱左右 平日大約2pm到都要排隊 最後等左30分鐘左右入到去嘅時候已經得返2款包 就係抹茶奶酥松子bagel同埋糖漬桂花麻糬軟包 最後嗌多左杯flat white2個包賣相都好靚💕1️⃣抹茶奶酥松子bagel個人對呢個bagel少失望🙁 抹茶味過於苦澀 最大嘅敗筆位係個包真係好硬 完全唔係bagel煙韌嘅口感 除左好難切之外 咬都咬得好辛苦🤔 唯一比較好嘅係松子有增加到成個bagel嘅口感2️⃣糖漬桂花麻糬軟包呢個包我幾鍾意 甜度對我嚟講啱啱好 桂花味都好香 同成個包好夾 麻糬煙韌程度我都覺得唔錯 不過朋友就覺得味道偏淡 甜少少會好啲呢杯flat white奶味較重 因為我個人比較鍾意咖啡味濃厚啲 所以覺得呢杯flat white一般般 而且拉花維持得唔耐 飲左一啖就散左🤔 有啲扣分整體黎講性價比偏低 應該唔會再黎食😢
2個包賣相都好靚💕
1️⃣抹茶奶酥松子bagel