2019-01-03
今次嚟到一間裝修別緻既小店,見到有串燒食,就嚟食下喇位置喺好出名既米線店旁邊,一眼就望到佢,裝修有啲似日本既居酒屋Menu 好簡單,不過我成日認為貴精不貴多,專心做好幾樣嘢,好過好多嘢揀,但樣樣都唔好食首先叫左個枝豆,咸咸地,䁔暖地,好開胃平時我係唔食牛舌既,因為好怕佢d俐苔,今次依個做得好好,佢用左既salt 同pepper 調味剛剛好,厚薄適中,無嗰種cheap cheap 食材既感覺,又不會好勒,好食明太子雞翼,好飽滿既明太子,一咬落去好多料,好,雞翼怪既我,表示滿足汁燒帆立貝,佢用左厚既刺身帆立貝,如果燒多一陣個面同底就perfect 蕃薯仔,一如既往,無得輸鐵板大蝦,個蝦頭好多膏,雖然不便宜,不過食得出佢唔係用好便既材料去hea人鰻魚飯,個鰻魚不腥,燒得幾好小店嚟講,佢用既食材好,有心做,望到店家都係後生仔,加油丫
枝豆
首先叫左個枝豆,咸咸地,䁔暖地,好開胃
牛舌
明太子雞翼
蕃薯仔 汁燒帆立貝
蕃薯仔,一如既往,無得輸
鐵板大蝦
鰻魚飯
鰻魚飯,個鰻魚不腥,燒得幾好
小店嚟講,佢用既食材好,有心做,望到店家都係後生仔,加油丫