2018-06-27 849 瀏覽
同媽媽行街行到肚餓就想坐低食野, 媽媽未試過呢間鐵板燒就好有興趣想試試過左午飯既peak hour, 枱上只有幾枱客, 餐廳係一個U型設形, 食客坐bar位圍坐廚師位, 廚師就有三面係食客面前抄菜, 抄完即刻俾你食。 媽媽特登選擇坐係鐵板前想睇廚師抄菜同想暖d,點知個廚師走去另一面抄我地既食物, 媽媽有d失望我叫左花枝蝦仁配蛋既午餐($69),媽媽叫左黑椒牛肉配蛋既午餐($69), 午市套餐係包芽菜青菜同一種肉類/ 海鮮 同湯, 飯,比平時既套餐抵少少未食野之前, 身邊有位婆婆係度呻, 話要求要杯水, 侍應叫佢出去自己取. 雖然餐廳係唔會提供水, 但服務長輩等有需要既人, 幫手jump杯水有幾難? 先黎粟米湯, 之前係另一間分店飲開既係白蘿蔔湯, 有d落差但味道okay再黎抄青菜同芽菜, 份量冇以前咁多,但夠我食, 白飯我叫左少飯, 但侍應話: 算喇. 之後就黎左個正常份量既飯我個蝦仁同花枝都唔錯, 好大件, 數量較少, 拌菜都份量唔少我媽既牛肉就似縮水, 因為加左好多沙嗲醬, 肉份量唔多結果, 埋單都唔平,但呢個地段都係咁既價錢埋單時, 侍應大叫: 最後一枱客走喇, 令我覺得阻住佢地

, 但侍應話: 算喇. 之後就黎左個正常份量既飯

我媽既牛肉就似縮水, 因為加左好多沙嗲醬, 肉份量唔多

結果, 埋單都唔平,但呢個地段都係咁既價錢

埋單時, 侍應大叫: 最後一枱客走喇
, 令我覺得阻住佢地落場

我下次唔會想黎食, 因為服務態度唔得