2018-03-21
生日約埋一齊食自助餐是很多香港人的指定動作。一大堆熟人又有藉口坐埋一齊吹水啦! 呢處座位寬敞開揚,令人很relax。一班人談天說地的好地方。曾吃過W Hotel的lunch buffet,想dinner buffet應該唔會差得去邊啩!海鮮類比中午多很多樣,除青口、龍蝦鉗、凍蝦外,仲有龍蝦、生蠔、翠螺,長脚蟹腳。其中以長脚蟹腳最好味,無雪味又厚肉。刺身都很新鮮,約有5款,和中午的差不多,但今天沒有我愛吃的北寄貝刺身。熟食部分用重身蓋的煲乘住,好大體,但吃時有些蓋未開,要自己開蓋就有些廢力。而且除鱸魚、燒牛肉外,其他都一般。至於沙律方面,款式都幾多。但沙律醬是放在小兜內,然後放沙津吧之上,如果矮些都幾難取,而且份量少,我見很多人都將3-4兜汁倒入同一兜內,而其餘空的兜仔就放回原處,想取多些醬都很麻煩,而且醬汁選擇不多。 甜品方面有花心思,種類很多,精緻的細細杯,味道唔太甜,可試多幾款。 奇怪的是朱古力噴泉可能無地方放,當我去廁所時才發現在厠所入口旁,與其他食物分隔開,不易察覺。
至於沙律方面,款式都幾多。