2019-01-14
呢間上海菜館我已經幫襯過無數次,尤其以前喺新蒲崗返工時,此店食物嘅質素不過不失,收費也合理,但服務卻有待改善。中午食飯時間,由於食客多嘅關係,往往被安排樓上雅座,坐下後很難才找到侍應落單。好像流浪荒島一樣,叫天不應,叫地不聞。呢日我係晚市去幫襯,服務的確比午市好一點,我叫咗韮黃炒鱔糊(加白飯)、大排粗炒、雪山高力豆沙及擂沙芝麻湯丸。韮黃炒鳝糊係我嘅至愛,去食上海菜是必點的菜餚。此店嘅鳝糊份量很足,條條鳝都好大條,價錢只是九十二蚊。唯美中不足係醬油唔夠濃,鱔肉不夠入味。大排粗炒即係排骨粗炒,色擇略嫌暗淡,但食味不錯,份量也剛好,不太油膩,可以一試!雪山高力豆沙擂沙芝麻湯丸最出色莫過於甜品,雪山高力豆沙及擂沙芝麻湯丸,看得出師傅心機之作。碰巧剛製成熱辣辣,的確别有一番滋味。讚!總括而言,食物嘅質素不過不失,價錢合理,唯美中不足之處乃服務欠奉,有待改善!
雪山高力豆沙
擂沙芝麻湯丸