2021-12-12
今晚就係喺熟食市場度打邊爐,個性價比都幾高好耐都冇去過北角嘅熟食街市食飯,煥然一新嘅感覺,除咗有冷氣足之外,個位真非常之良好,地下係非常之乾淨,真係令人改觀菜單都非常之特別,尤其是他的字眼描述,例如牛類, 又有四大瑞獸系列,齋齋地雞同鴨講,包羅萬有,下世投胎唔好做,遊下游下。都幾切合後生仔,不錯不錯湯底,都好多選擇,點了鹹菜花雕雞腳湯,有雞腳,有骨落地,鹹菜作調味,湯底飲落去鹹香再加花雕酒香,唔錯除咗打邊爐之外,仲有串燒炸物,叫咗燒雞中翼,非常之香脆,外皮啲雞油滲落去肉裏面,入口非常之多汁,juicy揸wasabi餃子,金黃色脹卜卜嘅餃子,咬落去非常之刺激,因為有wasabi ,wasabi非常之哄鼻,非常之令人上隱,感覺幾特別要咗鮮蝦雲吞,皮薄個餡料蝦肉同埋豬肉嘅混合配合得好好,非常之彈牙,另外韭菜餃韭菜嘅香味非常之吸引,又係皮薄餡靚, 多汁有兩個推介,就係手打蝦肉丸,再加牛筋丸,都係必食嘅推介,非常之彈牙,香氣十足
菜單都非常之特別,尤其是他的字眼描述,例如牛類[不賣性器官], 又有四大瑞獸系列,齋齋地雞同鴨講,包羅萬有,下世投胎唔好做,遊下游下。都幾切合後生仔,不錯不錯