2017-11-12
今日一行四人去了尖沙咀搵食,星期五的夜晚周圍都好多人,唔BOOK位就注定要等!不過醒目既我地梗係有BOOK LA!一坐低就係睇餐牌,菜式多到真係唔識揀,呢樣又想食,個樣又想食。淨係PIZZA都兩頁,意粉又兩頁,多到不能盡錄。*軟殼蟹烤甜椒水波蛋沙律蜜糖芥末汁 ($124)軟殼蟹好酥脆,蜜糖芥末汁都好多,每一片沙律都沾到大量既汁。*原隻龍蝦茴香頭車厘茄水牛芝士海鮮汁 ($328)這個真的是天價PIZZA,但一分錢又真係一分貨,龍蝦肉的份量一點都唔少!批底中間軟,周邊似麵包脆條的口感;海鮮配蕃茄就沒有錯的了,又不會蓋過龍蝦的鮮味;仲有不要錯過龍蝦頭個龍蝦身內釀了的肉粒,很有沙律的感覺。*黑松露南瓜汁野菌蔬菜長通粉 ($134)黑松露南瓜汁又香又CREAMY,不會膩;長通粉不會煮得太淋。*黑松露芝士蛋黃醬薯條 ($74)小食的薯條是幼身的,唔知係唔係放得太耐先食,所以唔夠熱。醬方面如果可以多一點就好了!順帶一提,因為餐廳係開放式的設計,我們被安排在最出的位置,周圍都好多人經過。如果唔想坐開面的位置,可能要係訂位個陣要求了!
不過醒目既我地梗係有BOOK LA!
淨係PIZZA都兩頁,意粉又兩頁,多到不能盡錄。
*軟殼蟹烤甜椒水波蛋沙律蜜糖芥末汁 ($124)
軟殼蟹好酥脆,蜜糖芥末汁都好多,每一片沙律都沾到大量既汁。
海鮮配蕃茄就沒有錯的了,又不會蓋過龍蝦的鮮味;
仲有不要錯過龍蝦頭個龍蝦身內釀了的肉粒,很有沙律的感覺。
*黑松露芝士蛋黃醬薯條 ($74)
小食的薯條是幼身的,唔知係唔係放得太耐先食,所以唔夠熱。
醬方面如果可以多一點就好了!
如果唔想坐開面的位置,可能要係訂位個陣要求了!