2017-02-10 1110 瀏覽
最近好流行一款打印咖啡,FB都見唔少人share,最近終於有機會同朋友們一試。Selfie Cafe唔單止咖啡靚,連門面都一樣甘sharp甘靚!裝修格調係日式公主式風格,玩味十足。中間位置有著浮誇的candies & tea corner,賞心悅目。收銀櫃旁邊亦有兩行餅櫃,各式甜品非常吸引,連包裝都靚過人。當中不少都好有睇頭,印上了各式圖案甜同字樣,有特色。因為我地係中午時間入座,又未食午飯,所以沒有點甜品,主攻lunch set。Lunch set大概有10款選擇,最平四十蚊就有意粉交易,肉眼扒都不過是百幾蚊。平民價錢,甘既環境下進食,相當划算。加多十零蚊更加可以將餐飲轉為打印飲品,即係selfie drink,好抵玩。套餐竟然仲配上餐湯。仲有爽脆的煙三文魚沙律。我點左中價位的牛柳粒意大利飯,配芝士雞翼。質素比我想像中高,以為呢d靚靚cafe都係做gimmick野,原來食物都好夠實力。牛柳粒嫩滑有牛味,意大利飯軟硬得宜,汁底濃厚,好好食。Selfie Drink揀左櫻花皇后奶茶,香香的茶配試花香,配搭得幾好。重點係,奶泡上的打印圖案:十。分。靚。❤️❤️圖案並唔係生硬的一層,而係均勻地印
收銀櫃旁邊亦有兩行餅櫃,各式甜品非常吸引,連包裝都靚過人。
當中不少都好有睇頭,印上了各式圖案甜同字樣,有特色。
套餐竟然仲配上餐湯。仲有爽脆的煙三文魚沙律。
牛柳粒嫩滑有牛味,意大利飯軟硬得宜,汁底濃厚,好好食。
圖案並唔係生硬的一層,而係均勻地印在奶泡上。好犀利的技巧!

色香味俱全,有得食有得玩,價錢卻親民,絕對無得輸。
2017-02-08
  • Selfie  drink