2024-04-30
估唔到香港都有得玩釣蝦,搵到距離返工地方唔遠即刻走去試下。釣完要幫加工的話招牌鹽燒唔使加錢,其他做法就每斤$30我見佢有2個池,一個清水池,一個黑水池。我哋好勇敢咁揀咗黑水池,結果。。。。都釣到幾隻🤣🤣工作人員每個鐘都會加啲蝦,唔怕人哋釣曬釣唔到~玩完就食喇,加工方法有招牌鹽燒大頭蝦、椒鹽燒大頭蝦、蝦堡麻辣燒大頭蝦同營地醬油燒大頭蝦。首先怕辣嘅真係唔好叫麻辣🤣🤣食咗一隻係咁搵水飲,唔怕辣嘅可以挑戰下!個人感覺椒鹽大頭蝦比較好食,調味剛好,而且肉都唔少,仲食到有蝦膏同蝦籽timm🤤秘製醬油燒花枝丸咧個花枝丸又真係幾好食,醬油甜甜哋,花枝丸係有好多墨魚肉,好香~秘製醬油燒雞翼雞翼燒得啱啱好,加埋佢個醬油係唔錯。同埋唔會好乾,充滿油香,幾好食另外佢都有幾多小食同飲品,可以一邊釣一邊食,放工過嚟釣下蝦發下呆都幾好🤣🤣
釣完要幫加工的話招牌鹽燒唔使加錢,其他做法就每斤$30
秘製醬油燒花枝丸