2023-08-14
之前同朋友去尖沙咀食飯行過 見到呢間酒吧餐廳都幾多人 望落環境都唔錯 於是約咗下次食飯就揀呢到 果然係the right place😸餐廳氣氛輕鬆 店員好nice 坐得舒服 無論想飲酒、食飯、睇波、傾偈 全部都可以滿足到😼🦐阿根廷紅蝦他他 拼三文魚子配炸蝦片 💰148Seasonal menu見到呢個紅蝦他他覺得好吸引 加上店員都推介 於是就揀佢☺️Tartare有四個layer 每層都有不同口感 由頂至底分別係三文魚子、紅蝦、芒果、牛油果 而蝦片上有紅蝦殼粉及柚子醬 店員教路 一次過將四層食物放喺蝦片上食 真係超好味😍食到每種食材都好新鮮 蝦肉彈牙 果粒香甜 炸蝦片比平時食開嘅蝦片厚 加上蝦粉更香 重點係上面嘅柚子醬 令整份食物更提鮮 亦唔會互相搶味👍🏻🍖伊比利亞黑毛帶骨豬鞍 伴燒薯及玉桂蘋果汁 💰298豬鞍預設七成熟 肉質鬆化 唔會太乾太嚡 蘋果蓉酸酸甜甜淡淡玉桂味好香 係豬鞍嘅最佳拍擋 🥓避風塘魷魚鬚 💰98呢間西餐廳比較特別嘅係好多港式食物 例如呢個避風塘魷魚鬚 夠香脆 少少辣唔太咸 作為佐酒小食絕對適合🍹港式檸檬茶 💰138Signature cocktail之一 同樣以港式
🦐阿根廷紅蝦他他 拼三文魚子配炸蝦片 💰148
🍖伊比利亞黑毛帶骨豬鞍 伴燒薯及玉桂蘋果汁 💰298
🥓避風塘魷魚鬚 💰98
🍹港式檸檬茶 💰138
Signature cocktail之一 同樣以港式風味做主角 infuse咗兩款茶 茶底香濃 酒味唔會太強勁 有啲似檸檬茶嘅苦澀 同時加咗熱情果蓉同青檸汁 味道更清新
🍹紫霞仙子 💰78
唔想飲酒嘅都可以試吓mocktail 喺蝶豆花梳打加入咗菠蘿汁檸檬汁柑桔 比例配合得幾好 唔會太酸 啱晒鍾意fresh啲嘅人
🔔另設加一