當我知道天后開了一間新甜品店,愛食甜品的我, 當然要去一試. 店舖面積不算大, 大約有十多個位. 這裡的款式選擇不算好多, 但款式幾特別. 心大心細下, 選了其中兩款甜品. 新張優惠, 惠顧任何甜品, 奉送花茶一杯. 店員先奉上花茶. 味道幾清新, 與甜品是最佳拍檔. 脆脆拿破崙蛋糕. 除了主角拿破崙外, 仲有斑蘭雪糕, 還配上多款水果, 當中包括芒果, 梨,奇異果, 士多啤梨, 藍莓等, 非常豐富, 色彩繽紛. 拿破崙夠脆身和鬆化, 層與層之間的忌廉也幾滑身. 首次食斑蘭雪糕,味道不錯, 也幾香滑. 而且配有大量水果, 水果幾新鮮和甜口, 可以起中和作用. 蛋白楊枝甘露. 上枱時覺得賣相精緻. 店員先教我怎樣食這個甜品. 蛋黃由芒果汁整成, 而蛋白是椰汁椰漿加蛋白整成. 食的時候, 先整穿蛋黃, 再混入芒果汁, 跟著撈埋一齊便食得. 入口時充滿芒果的味道, 也食到一些芒果粒和柚子, 唯一是柚子有少許苦. 旁邊有半個新鮮芒果, 芒果肉幾甜, 又多汁. 這款甜品有得食, 有得玩, 又好味道, 師傅幾有創意, 玩味十足.

店舖面積不算大, 大約有十多個位.

這裡的款式選擇不算好多, 但款式幾特別.

心大心細下, 選了其中兩款甜品.

新張優惠, 惠顧任何甜品, 奉送花茶一杯.

店員先奉上花茶.

味道幾清新, 甜品是最佳拍檔.

脆脆拿破崙蛋糕.

脆脆拿破崙蛋糕
除了主角拿破崙外, 仲有斑蘭雪糕, 還配上多款水果, 當中包括芒果, ,奇異果, 士多啤梨, 藍莓等, 非常豐富, 色彩繽紛.

拿破崙夠脆身和鬆化, 層與層之間的忌廉也幾滑身.

首次食斑蘭雪糕,味道不錯, 也幾香滑.

而且配有大量水果, 水果幾新鮮和甜口, 可以起中和作用.

蛋白楊枝甘露.

蛋白楊枝甘露
上枱時覺得賣相精緻.

店員先教我怎樣食這個甜品.

蛋黃由芒果汁整成, 而蛋白是椰汁椰漿加蛋白整成.

蛋白楊枝甘露

旁邊有半個新鮮芒果, 芒果肉幾甜, 又多汁.

脆脆拿破崙蛋糕