2023-10-13 26 瀏覽
今日收工唔知食咩好,經過附近發現有間新開既餐廳,專食石燒牛扒,裝修睇落幾舒服,好似唔錯!✨酥皮餐湯酥皮薄脆,烘焙得金黃色,佢嘅質感酥脆,內裡又鬆軟。而餐湯方面,係creamy既蘑菇湯,味道唔算特別。不過將酥皮會浸落湯一齊食。當熱湯流入酥皮內部,酥皮會漸漸軟化,吸收湯汁同時保持住酥脆嘅質感。✨Prime西冷牛扒+Prime肉眼扒每日限量5份咋,好好彩我地食到!呢到石燒方式係燒熱鐵板,再將西冷扒放喺上面燒烤,令扒肉保持肉汁同嚼勁。西冷扒燒至剛剛好嘅火候,表面金黃,內裡嘅肉質鮮嫩多汁,每一口都帶嚟濃郁嘅牛肉香味。而肉眼扒嘅肉質更加嫩滑,有啲肥美嘅油花,令扒肉更加多汁。石頭嘅高溫仲可以帶嚟一啲微微嘅焦糖化味道,增加扒肉嘅香氣同層次感。而呢到仲有幾款牛油可以,例如蒜香、黑松露、鵝肝等,令到塊扒既香氣更突出!✨意粉&薯條&甜品意粉同薯條既份量都幾大,值得讚既係雖然係配菜都冇hea做,意粉有鮮茄蓉,而薯條又夠脆。食完完仲有甜品添,今日既甜品係自家製既芒果布甸,都唔錯。

✨酥皮餐湯

✨Prime西冷牛扒+Prime肉眼扒