2021-09-13 263 瀏覽
如果係葵廣行完街攰攰地唔想掃街想坐低食嘅話,我會推介呢間主打有湯飲有雞食嘅小店😋可以齋飲湯又可以跟粉麵,仲有好多款有辣有唔辣嘅小食任君選擇。-🍲砂鍋鮑魚花膠雞湯翅 $98每次嚟都係叫呢一個,一煲有齊鮑魚花膠同雞件,跟餐再自己揀粉麵底,我每次都係配新竹米粉😝鮑魚細細隻有啲醬係面好入味,花膠就比較厚身同大塊,我一向麻麻地花膠通常隨心無食曬~雞件不過不失唔會煮到好老,份量都有約5-6件。最值得推介嘅其實係佢個湯底,好濃味但係飲完唔會頸渴,我成日都念念不忘想飲湯果陣就會過嚟食🥺如果冬天飲完成個人暖笠笠仲正🥰-總結:如果你著重配料可能會失望,如果係想飲湯就good fit👍🏻唔算平不過大大碗食得飽,飲埋湯超滿足,同類型餐廳入面呢間係我首選,無限encore🤪
🍲砂鍋鮑魚花膠雞湯翅 $98

砂鍋鮑魚花膠雞湯翅