2016-12-18
朋友介紹話呢間沾麵好特別食到中途湯變凍可以request一粒熱石令湯再變熱於是係銅鑼灣行完街之後就行咗去鵝頸橋度試下呢間熱石沾麵喇我揀咗普通朋友溫度,因為朋友話試過熱沾麵,其實只係有清湯浸住,反而影響咗麵嘅口感,唔夠彈牙麵嘅份量因為行完街覺得超肚餓,叫咗大,最後發現淨返50g左右食唔曬,下次都係叫返普通200g,費事做大嘥鬼另外辣同蔥都有要湯入面有筍、叉燒,齋飲一定覺得油同鹹,但係沾麵浸入再食就岩岩好麵係highlight,附上嘅係辛辣料辛辣料由辣椒片、蝦米乾、芝麻整成唔算辣,食上去仲好香,就算唔食得辣嘅都可以要小小試下,最多覺得辣就唔撈埋,橫掂佢都係擺係邊邊麵身十分彈牙有口感,完全係我鍾意嘅麵比起佢嘅湯,麵更吸引我再食朋友A仲加埋大滿足配料組合其實我覺得可以淨係加隻蛋,叉燒同筍本身湯入面都唔少,大滿足一d都無大滿足的感覺小食原本想揀炸雞同炸餃子,但係炸雞無曬,唯有淨係食餃子啦餃子皮薄餡靚,佢炸得十分好,加上佢嘅醬料辣辣地酸酸地,好開胃$29就有5粒,好抵食食到中途,朋友叫咗熱石加熱返個湯熱到出曬煙個湯再滾過,然後又可以繼續慢慢食,好正呀TETSU沾麵好食又好玩,下次一定會再黎
食到中途湯變凍可以request一粒熱石令湯再變熱
於是係銅鑼灣行完街之後就行咗去鵝頸橋度試下呢間熱石沾麵喇 我揀咗普通朋友溫度,因為朋友話試過熱沾麵,其實只係有清湯浸住,反而影響咗麵嘅口感,唔夠彈牙
另外辣同蔥都有要
朋友A仲加埋大滿足配料組合
小食原本想揀炸雞同炸餃子,但係炸雞無曬,唯有淨係食餃子啦
食到中途,朋友叫咗熱石加熱返個湯 熱到出曬煙 個湯再滾過,然後又可以繼續慢慢食,好正呀
TETSU沾麵好食又好玩,下次一定會再黎