2020-05-29
本身都冇聽過呢間火鍋店,係朋友喺社交平台度見到,然後send俾我嘅。咁啱我啲朋友又話想打邊爐,所以我就提議黎依度試吓。一入去好喜歡嘅係座位好闊落,係依棟大廈的特色!同朋友黎吹水真係一流溫馨提示: openrice訂位有85折呀~我都係坐埋位先發覺首先望落餐牌嘅食物,價錢我覺得係中上偏貴的。尤其海鮮嘅定價覺得有啲高,所以我同朋友都係揀返平日打邊爐嘅食材。不過見食評話活魚刺身好食,可能多人食可以試下~呢個係送嘅刺身嚟嘅。賣相一啲都唔討好,但其實味道係好食的,魚生幾新鮮。叫左沙嗲鍋!唔錯好濃味,完全唔需要點醬油呀~ 打到後面我啲朋友覺得太鹹,但我重口味又覺得幾好食! (佢地加湯係用牛骨湯唔係水嚟)叫左小嘅本地手切肥牛,無揀另外果款因為朋友話唔想食咁多肥膏~ 牛肉好冧而且肥瘦勻巡,好食!食食下個老闆(定員工?)好好笑咁過嚟問今日牛肉掂唔掂,跟住吹左陣吹水。佢話佢搞餐廳都想有返好嘅食物質素,唔係靠其他方法出名,所以感覺佢都有心搞間餐廳架!之後唔覺意落左老闆杯啤酒,點知佢送左比我飲😂 好夠氣同冰凍幾啱打邊爐其實啲蔬菜同配料都好大份!雜菌拼盤,都幾多菇架!好食嘅食店真係要靠食物質素的。有啲因為名氣去
呢個係送嘅刺身嚟嘅。賣相一啲都唔討好,但其實
味道係好食的,魚生幾新鮮。
沙嗲鍋
本地手切肥牛(小)
其實啲蔬菜同配料都好大份!
雜菌拼盤,都幾多菇架!
好食嘅食店真係要靠食物質素的。有啲因為名氣去左,但唔會再翻去。依間除左價錢偏貴外質素唔錯,所以約左第二啲朋友下次再嚟同埋服務態度好好呀,員工個個都係笑笑口,但因為餐廳大有時要等個侍應黎