2021-01-05 540 瀏覽
成日係屯門市中心搵食,搵到都悶悶地,而且多數連鎖快餐模式,我又不太喜好,朋友介紹市中心旁安定嘅H.A.N.D.商場小店。食物多元化,意粉,all day早餐,🍔,🌯,小食🥗🥪... ...最緊要價錢好親民👍🏿👍🏿👍🏿特飲好吸引,而且款式多,詢問店員,店員都好有禮貌👍🏿👍🏿店舖係工業風嘅特式,用摺門作大門,開關門都唔會撞到人,每一個細節位都好貼心🥰而且格調十足😎店舖不大,只有10坐位,廚房已經佔了三分一位置,我今日坐第一枱位置,都唔會有油煙味,而且人數唔多,可以感受吓寧靜嘅環境蘑菇忌廉芝士汁配煙三文魚~蟹子3文魚量好多,足料,忌廉唔會太漏Bread & Mushroom Egg Bededict~賣相吸引,2隻旦嚟到仲郁緊,好攪笑,煙肉剛好,唔會太乾,配上薯角,甜甜地,少少脆蒜香蘑菇炒安格斯牛柳粒~好大碟,大啡菇好好食,牛柳粒唔多筋,油份不多,咬口剛好,有牛味,小食之選蜜糖芝士薯角~薯角少甜,忌廉芝士好味,但唔會過漏Life~有好多層次,要一大啖飲先飲到唔同味道同冷熱感覺,推介😎底層凍奶,中間Espresso, 再加朱古力粉,面層就打熱左嘅奶泡,由熱飲到底層嘅凍,中間飲到espresso

特飲好吸引,而且款式多,詢問店員,店員都好有禮貌👍🏿👍🏿

蜜糖芝士薯角~薯角少甜,忌廉芝士好味,但唔會過漏

Life~有好多層次,要一大啖飲先飲到唔同味道同冷熱感覺,推介😎底層凍奶,中間Espresso, 再加朱古力粉,面層就打熱左嘅奶泡,由熱飲到底層嘅凍,中間飲到espresso 嘅苦,但又飲到底層嘅奶中和,好特別👍🏿👍🏿

苦戀~好似Dirty咁,凍奶加上熱嘅Espresso ,特別在有粒大嘅espresso 冰,飲飲吓,冰溶左,就會越飲越苦,所以叫苦戀😅😅
2021-01-04
  • Life