餐廳: 品穀
資訊:

Bookmark左呢間麵包店一段時間,睇過幾篇article都覺得麵包店嘅概念好好,而且非常欣賞老闆嘅idea。今次經過佐敦終於有時間去試,覺得”榛子之舞”同埋杏仁牛角包都非常好食,值得一試。“榛子之舞”嘅外型好特別,有啲似一個結,包食落有啲似加左Nutella同花生嘅朱古力牛角包,有好多層酥皮,層次分明。牛角包嘅外層非常酥脆,裡面好有牛油香,加埋非常足料嘅朱古力同花生,非常好食。另外杏仁牛角包酥皮同樣鬆化,食落去帶啲煙靭嘅口感。牛角包裡面鬆軟,有牛油香,面層酥脆,加上滿滿嘅杏仁粒,口感非常豐富,亦唔會過甜。見到麵包店嘅bagel同埋蛋糕選擇非常多,下次一定會試下!🥯🍰