2023-08-28
📍66 (慈雲山)最近喺慈雲山搵到間心思小店。麵食嘅湯底好有特式。小食炸物都好高質。🍅蕃茄濃湯配蟹肉 $48豬頸肉 +$8白蘿蔔 +$8蕃茄湯夠酸夠開胃,原來有唔少蟹肉沉底。好彩佢哋個湯夠好飲,飲到一滴都冇淨,唔會嘥咗啲蟹肉。豬頸肉炸過特別香。白蘿蔔煮得超腍,清甜無渣。✨胡椒豬肚湯 $48金菇 +$8紫菜 +$8呢款係是日special!味道好濃郁,鹹酸菜同胡椒都好出。豬肚嘅份量多到食極都仲有咁。就咁飲湯都覺得正。加啲菇菌蔬菜索晒啲味就最啱。🌶️麻辣蜆 $48個汁又辣又麻,蜆肉仲要吸晒啲味,👩🏻食到係咁飲水但又忍唔住食。🍗意式香草牛油雞鎚 $45類似美式炸雞,肉嫩多汁。香草牛油汁嘅香味滲晒落雞皮💕。🥖油炸鬼吉士 $38油炸鬼熱熱地又脆卜卜,配又凍又香滑嘅吉士係世界級嘅正💕。🍟黑松露薯條 $38大大份滿到就嚟瀉。新鮮炸起特別好食。🍑冷泡白桃烏龍茶 $15充滿白桃清香,無糖但一啲都唔澀。🎋冷泡竹蔗茅根茶 $15同平時啲竹蔗茅根有啲唔同,味道溫和啲,冇嗰種甜膩嘅感覺。
🍅蕃茄濃湯配蟹肉 $48
豬頸肉 +$8
白蘿蔔 +$8
✨胡椒豬肚湯 $48
金菇 +$8
紫菜 +$8
🌶️麻辣蜆 $48
🍗意式香草牛油雞鎚 $45
類似美式炸雞,肉嫩多汁。香草牛油汁嘅香味滲晒落雞皮💕。
🥖油炸鬼吉士 $38
油炸鬼熱熱地又脆卜卜,配又凍又香滑嘅吉士係世界級嘅正💕。
🍟黑松露薯條 $38
大大份滿到就嚟瀉。新鮮炸起特別好食。
🍑冷泡白桃烏龍茶 $15
充滿白桃清香,無糖但一啲都唔澀。
🎋冷泡竹蔗茅根茶 $15
同平時啲竹蔗茅根有啲唔同,味道溫和啲,冇嗰種甜膩嘅感覺。