2023-02-08 63 瀏覽
Litte bao位於銅鑼灣fashion walk,無論係周圍既環境定係餐廳裝修都好chill😆呢間餐廳成日都有唔同既新產品推出,所以無論食幾多次都可以保持住新鮮感😃呢度既漢堡包係用蒸包做皮,比起西式漢堡包更鬆軟!🌟CNY chicken bao Burger紅米糟板燒雞包期間限定款,紅糟係我鄉下成日會用到既一款調味料,係天然既紅色色素, 而且帶有酒味😃慢煮三黃雞胸肉好juicy,加上酸酸地既子薑到出清新感覺🌟 PORK BELLY Bao Burger招牌豬腩包慢煮豬腩肉煮到入口即溶,而且非常入味,同軟淋既蒸包非常夾!配菜係大蔥紫蘇葉沙律同芝蔴醬、海鮮茄汁,所有嘢都好完美🌟Typhoon shelter zucchini fries避風塘脆瓜第一次見脆玉瓜使用避風塘食法,大廚相當有諗頭!大量既香脆炸蒜加上沙律醬,香脆得黎又有少許濕潤,好特別🌟 TRUFFLE FRIES 黑松露薯條以香菇製成既素肉醬,加上香脆薯條,再有黑松露增加香味,聞到已經知幾正🤩🌟清酒雪糕 🌟鹽味雪糕熱辣辣既炸包中間夾住雪糕,冰火兩重天😂論特別當然係清酒雪糕,加上左薑汁紅糟糖漿,中日合璧。鹽味雪糕既鹹味反而令到

🌟 PORK BELLY Bao Burger招牌豬腩包

🌟 TRUFFLE FRIES 黑松露薯條

🌟清酒雪糕 🌟鹽味雪糕
熱辣辣既炸包中間夾住雪糕,冰火兩重天😂論特別當然係清酒雪糕,加上左薑汁紅糟糖漿,中日合璧。鹽味雪糕既鹹味反而令到甜味更突出,都好好食

🌟KYOHO G&T
用琴酒加上柚子同巨峰提子,甜得黎有酒味,清新好啱女仔飲

🌟 YUZU LEAF
因為係威士忌做base,所以味道比較強烈。加上酸酸地既檸檬同獨特香味既紫蘇,成杯野配搭得唔錯

總括覺得呢度真係幾正,食物質素高,氣氛又好