2016-12-17
臨近聖誕忙到食飯都無時間,諗起之前同老公去食私房菜,非常回味呢間私房菜係朋友介紹, 要先打電話去預訂的菜單一於跟番朋友介紹的地方很闊落, 坐得舒服, 仲有電視睇可以追埋套劇, 感覺好似喺屋企食飯咁前菜 ~柚子醋涼拌秋葵~ 新鮮嘅番茄同埋秋葵,加埋啲柚子醋,食落酸酸甜甜,很開胃,很 Frensh螺頭豬展燉湯個湯燉得很香濃, 有豬外,仲有烏雞加埋螺肉,非常足料,入口鮮甜,完全冇味精濃蝦湯黑松露太子餃, 呢個係我最鍾意嘅菜式,黑松露同帶子都係我嘅最愛所以我一定會點呢個菜 個湯底充滿蝦嘅鮮味隻太子餃裏面嘅充滿大大粒既帶子, 同個黑松露嘅味道好夾, 非常鮮味星洲老虎蝦,大大隻老虎蝦,肉質好彈牙,好爽甜,煎得好香口,個汁少少微辣,很惹味拍薑炒芥蘭,芥蘭去咗啲根,有心思,口感好似食緊露筍咁滑身, 賣相都好似 ,炒得好香口, 很有鑊氣臘味糯米飯,炒得夠香口, 糯米飯又夠身,唔會咁un胃最後飲埋呢個燉雪梨茶, 味道清甜,係冬天飲呢個糖水,覺得好滋潤, 好舒服😍
呢間私房菜係朋友介紹, 要先打電話去預訂的 菜單一於跟番朋友介紹的 地方很闊落, 坐得舒服, 仲有電視睇可以追埋套劇, 感覺好似喺屋企食飯咁 前菜 ~柚子醋涼拌秋葵~ 新鮮嘅番茄同埋秋葵,加埋啲柚子醋,食落酸酸甜甜,很開胃,很 Frensh 螺頭豬展燉湯 個湯燉得很香濃, 有豬外,仲有烏雞加埋螺肉,非常足料,入口鮮甜,完全冇味精 濃蝦湯黑松露太子餃, 呢個係我最鍾意嘅菜式,黑松露同帶子都係我嘅最愛所以我一定會點呢個菜 個湯底充滿蝦嘅鮮味 隻太子餃裏面嘅充滿大大粒既帶子, 同個黑松露嘅味道好夾, 非常鮮味 星洲老虎蝦,大大隻老虎蝦,肉質好彈牙,好爽甜,煎得好香口,個汁少少微辣,很惹味 拍薑炒芥蘭,芥蘭去咗啲根,有心思,口感好似食緊露筍咁滑身, 賣相都好似 ,炒得好香口, 很有鑊氣 臘味糯米飯,炒得夠香口, 糯米飯又夠身,唔會咁un胃 最後飲埋呢個燉雪梨茶, 味道清甜,係冬天飲呢個 糖水,覺得好滋潤, 好舒服😍