2012-01-11 114 瀏覽
因為團購的關系所以先會同老公去試呢間普光齋,我地平時多數食西餐或日本菜,老公更是無肉不歡,不過呢個團購餐望落幾吸引,就買來試了~ 餐廳有兩層,我地坐上層,唔逼,格局系茶樓FEEL,個餐寫住原價每位$208,齋鹵味雖然寫住任食,但系我地都食一碟就算,因為個餐仲有甘多道菜:鮑魚刺身:好正!鮑魚口感好爽!個味好濃,好鮮味,唔識點講,個人認為好食過真鮑魚! 佢仲提供埋豉油同WASABI!當正自己真係刺身咁,好搞笑!蠔皇海參:呢個就一般,海參口感系煙韌的,但無咩味道,同上一道菜好大對比....不過賣相好好,好似真海參!鮑汁紅燒獅子頭:呢個都麻嘛地,獅子頭裡面混了一些馬蹄,本人唔中意食馬蹄的,但我老公中意食馬蹄的,都系覺得麻嘛,好似有陣怪味甘金湯海皇翅:其實是南瓜翅,本人又不喜南瓜…系,我系比較簡食的….老公喜歡南瓜的,佢話呢個翅都好好食香草芝士炒雜箘:終於到我既Favourite!好味!不過呢味送其實無咩特別,平時西餐廳都食到,但都要讚一讚,呢味送另到呢個餐好中西合璧!脆炸鳳尾蝦:唔咩特別,個炸蝦本身又系無咩味,但個甜酸汁搭救四色甜品:呢個都系寫住任食,但已經好飽了,當然就沒有再添了,四色有馬蹄

佢仲提供埋豉油同WASABI!當正自己真係刺身咁,好搞笑!

脆炸鳳尾蝦:唔咩特別,個炸蝦本身又系無咩味,但個甜酸汁搭救

四色甜品:呢個都系寫住任食,但已經好飽了,當然就沒有再添了,四色有馬蹄糕,馬豆糕,桂花糕,橙色果舊我都唔Sure系咩糕,可能系芒果糕或者南瓜糕?唔難食,但無咩驚喜

總括黎講,最最驚喜最最好食就系鮑魚,大家有機會一定要試!

我覺得呢個餐好抵!(當然講緊個團購價)但老公話就算原價都值得食,因為都好多花款,系好有心制作既齋菜!
鮑魚刺身
蠔皇海參