假日最適合嘆番個悠長嘅午餐🌤 今次搵到呢間西餐廳主打多國菜🗺️ 烹調手法好Modern 融合唔同菜既特色👍🏻 同老闆傾咗兩句 原來大廚係加拿大回流 學廚咗好多年 難怪西餐正宗得來又有點現代化的Twist🌏 今次坐左喺角落位置有兩邊落地窗感覺好開揚✨ Lunch 同Dinner 都好適合黎Chill Chill 😚⭐️ Daily Soup 🍲今日嘅餐湯係蕃茄湯🍅 濃郁程度同罐頭完全唔同❤️ 用咗豐富嘅蕃茄同薯仔🥔加上香草既點綴 味道好開胃🌿⭐️ Salmon Noodle 🍣溫泉蛋三文魚同冷麵既配搭有點日式的感覺🇯🇵口味清新得來蛋漿將各種食材融入在一起🍳清爽得來啱晒夏日食 ⭐️ Japanese Pork Loin 🥩烤焗過嘅豬扒好嫩滑 🔥 調味用咗松露白甘筍蓉🥕 帶淡淡嘅甜味🤍 中和返偏濃嘅燒汁⭐️ Squid Tube 🦑呢度釀魷魚超有特色好Exotic😍 真係喺西班牙食過一樣嘅菜式🇪🇸 魷魚筒裏面養咗松子同菜 口感特別豐富🌰 加上龍蝦汁超級鮮味 🦞⭐️ Tiramisu 🍰咖啡味濃又夠晒Creamy 😜 特別加上開心果碎 超有意大利特色 🇮🇹⭐️ On The Spot Cafe Bar Res

Daily Soup

Squid Tube

⭐️ Squid Tube 🦑
Tiramisu

⭐️ Tiramisu 🍰

⭐️ On The Spot Cafe Bar Restaurant (天后)
📍 天后電氣道68號金輪天地8樓
Daily Soup