星期六嚟觀塘買波鞋 ,決定到呢間樓上cafe一試 ,睇到餐牌款式係有心思,有啲特別,唔係咁一般。 cafe裝修 就不過不失。_ 揀咗一個 三文治 日式蝦配明太子醬汁同沙律。 因為個人唔鍾意太多沙律醬,就同 waitress 講可唔可以沙律醬放少啲或者on the side.但係佢居然話唔可以。我覺得好奇怪,因為冇可能所有嘢都已經係整好。 但係冇辦法。 其他屋企人要咗兩個burger 。當我ge三文治來到嘅時候,醬汁真係太多,而且太鹹, 直情鹹到苦。根本覺得係太過份,就同另外一位waitress反影。佢非常之好,亦都好有禮貌咁講唔好意思,再同廚師溝通。話可以幫我換過一份或者另外嘢食,我覺得我已經食咗嗰2隻蝦,應該係最貴個part,我亦都唔好意思再換其他嘢食。就婉拒咗佢嘅建議。但係佢再三跟進, 話非常樂意幫我轉過其他嘢食。我覺得唔應該好似攞著數咁,就話算啦。唔緊要。但係要一讚嘅就係呢個waitress非常有禮貌亦都好明白事理。 我另外叫嘅Rose Latte 亦好好飲,好靚。屋企人叫呆兩個burger就普普通通。最後我哋埋單嘅時候,果位waitress話因為唔好意思,畀咗九折我哋。 呢個s
最後我哋埋單嘅時候,果位waitress話因為唔好意思,畀咗九折我哋。 呢個service recovery值得一讚。