2021-10-18
一直都人氣爆登嘅中菜 今次終於試到啦 如果夜晚嚟嘅話記住要book枱😛前菜銀魚仔 炸到好脆甜甜地😋勾魂叉 $168⭐️⭐️⭐️嚟到一定要試吓呢個人氣招牌啦🙌🏼 基本上見到每一枱都一定會嗌呢一個叉燒 今次真係擴闊左我食叉燒嘅眼界 個食法好特別 店員會拎火槍同埋一個秘製醬汁同個叉燒一齊上 首先佢會將個陳皮醬汁搽咗喺叉燒嘅表面 然後再用火槍燒到微微燶邊 呢隻係選取左15年嘅陳皮 陳皮味好出 除咗食到蜜汁嘅香味仲食到陳皮嘅香味同叉燒都幾夾 另外叉燒嘅底部佈滿左一啲脆米 食落脆卜卜😋😋 叉燒肉質非常之淋 店員同我哋講係用咗貴價嘅梅頭 肥瘦適中唔會太膩但係又好嫩😝 每一件都非常之大件好厚肉 啖啖肉好滿足 果然係招牌菜👍🏼⭐️香煎百花羽衣甘藍 $168呢個蝦餅煎得非常之香口 用咗少少櫻花蝦去做調味 雖然係尖但係唔會好多油 食落唔膩 薦底嗰張紙都冇吸到好多油 所以係幾乾身 咬落好彈牙 食得出係好足料😋😋子薑炒牛肉 $138炒得好有鑊氣 牛肉好淋又冇筋 😋好香京蔥嘅香味 店員介紹呢個子薑係自家醃製嘅 送飯一流連啲椒都食晒☺️籠仔甜梅菜蒸菜心 $138蒸菜心呢種煮法幾好 營養唔會好似白烚咁流失晒 梅菜係主角🤪好甜
前菜銀魚仔 炸到好脆甜甜地😋
勾魂叉 $168⭐️⭐️⭐️
香煎百花羽衣甘藍 $168
子薑炒牛肉 $138
籠仔甜梅菜蒸菜心 $138
蒸菜心呢種煮法幾好 營養唔會好似白烚咁流失晒 梅菜係主角🤪好甜 唔會死咸 而且好嫩 冇渣 同坊間食既梅菜好大分別
腐竹銀杏薏米雞蛋糖水 (送)
最後送咗兩碗糖水 食到好飽竟然仲有糖水 糖水唔會過甜 所以都唔會話太滯 用嚟收尾就非常好 清清地有啲銀杏同薏米😆
另外提一下服務真係好好 睇得出好有心機經營 店員會好細心介紹菜式同埋用料 唔係用平價貨而且好欣賞每個菜式都好俾心機去做 唔會求其Hea 你 食飯有啲咁既交流其實好珍貴 推介呢間真係可以試試 我就絕對會回訪啦🤪