(非會員)
2008-03-31 14 瀏覽
尋晚星期日晚上,同女友到旺角咖喱大王。記得年幾前食過,味道幾好,所以再一次食晚飯。點左個2人餐,$198。頭盤改了2x咖喱角,2x寸燒,味道一般。(但要讚下既係set dinner你都可以改,由鴨kidney變成咖喱角寸燒)蝦冬蔭功湯(奇怪~冇泰國d咁香,幾酸下,但正合我河車~)黑椒青蔥蝦: 好香好滑的咖喱,d 蝦超新鮮!好好好彈牙!咖喱魚﹕我問個waiter係咩魚,佢話係魚柳,諗住都算啦,行貨魚柳,都係想食咖喱汁o者,但最後食落口既時候....點解d魚柳會咁彈牙?!讚!飯+薄餅﹕just so so~甜品﹕椰汁西米,勁多西米,同唔係太甜,幾好!服務﹕幾本上幾好,d waiter阿叔都好有心機同你講解下d野係乜,我地要轉set d item都ok,幾好咁啦。(加上如果你唔介意佢地係鋪頭度講賭波)結論﹕一定會再去,咖喱我唔係專家,但係食到有heart,新鮮既材料。係出面around $200既2人dinner 真係少機會d。
點左個2人餐,$198。
蝦冬蔭功湯(奇怪~冇泰國d咁香,幾酸下,但正合我河車~)
黑椒青蔥蝦: 好香好滑的咖喱,d 蝦超新鮮!好好好彈牙!
飯+薄餅﹕just so so~
甜品﹕椰汁西米,勁多西米,同唔係太甜,幾好!

結論﹕