2017-02-22 247 瀏覽
今日係老公既週年紀念日,唔想係酒店食貴嘢,都唔想食BUFFET,睇飲食男女見過呢一間餐廳幾有情調,就出左黎銅鑼灣食。餐廳原來地舖係酒吧樓上係餐廳,座位好寬敞,最鍾意坐梳化位,仲有主題GREEN WALL,我同老公坐4人梳化卡位,自成一角。Dinner Set 既選擇都算係多,有6款套餐,我好鐘意食魚,唔洗諗叫左銀鱈魚配檸檬牛油忌廉汁,點知無銀鱈魚,改左三文魚扒。老公就我唔食牛,叫左德國燒豬仔骨。餐湯係好濃既蘑菇湯,好正,一d都唔同罐頭果d,好好味。凱撒沙律都唔錯,蔬菜新鮮,麵包又夠脆,份量剛剛好。小食叫左個鵝肝多士,我就無食,係老公指定要食,佢話幾好食。主菜: 德國燒豬仔骨我自己非常滿意,肉質鮮嫩多汁,肥瘦均勻,好有咬感,勁好食,薯條都好好味,外脆內軟,外面仲有少少香料加左,有少少似SHAKESHAKE 薯條既效果。三文魚扒配檸檬牛油忌廉汁三文魚扒好滑,同我平時食既差好遠,多好多汁,如果係銀鱈魚會更好。檸檬牛油忌廉汁配三文魚令人更開胃,我仲拎左黎點薯條。甜品係乳酪雪糕,估佢唔到咁大個,呢一款係奶味比較重既,但都好好味,食完就真係超級飽。飲品我飲THE NEIGHBOR,比想像中好好多,
蘑菇湯
餐湯係好濃既蘑菇湯,好正,一d都唔同罐頭果d,好好味。
凱撒沙律都唔錯,蔬菜新鮮,麵包又夠脆,份量剛剛好。
小食叫左個鵝肝多士,我就無食,係老公指定要食,佢話幾好食。
德國燒豬仔骨
主菜: 德國燒豬仔骨

SHAKE 薯條既效果。
三文魚扒配檸檬牛油忌廉汁
飲品我飲THE NEIGHBOR,比想像中好好多,無咩人工香料既味道,都幾重生果味。
2017-02-19
慶祝紀念