2023-02-23 39 瀏覽
「 將軍澳• 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐚𝐥 」今日去咗康城「 Interval 」呢間Pet Friendly餐廳食dinner 環境好舒服有得選擇坐室外或室內☺️我地簡咗坐室外 勁chill又有啲情調 同朋友或者dating吓心儀對象都係唔錯嘅選擇🙈🙈👍🏻🍽️我地點咗個二人套餐 HK$328 (套餐包咗兩款前菜同主菜) 🥣Daily Soup 薯仔忌廉湯幾濃郁嘅薯仔忌廉湯 好creamy仲加咗好多煙肉🥓更有層次感同有煙肉嘅咸香味🥣 Lobster Soup龍蝦湯 (+HK$30)湯頭有鮮味 而湯入面仲有一隻大蝦🍤🍢小食: 烤美國露筍 (+HK$38)露筍烤過之後都好爽口多汁🥩嫩煎BBQ豬梅扒豬扒肥瘦適中 厚身又有咬口 配上燒汁更入味 而配菜有燒菠蘿🍍 好juicy燒到淋淋地 用嚟解下膩幾唔錯😋🍕蘑菇黑松露酸種薄餅呢到嘅薄餅係用低溫48小時發醇 即叫即整嘅純手工酸種薄餅 薄餅係較為薄身咬落鬆軟 佢嘅餡料都好足 有芝士、蘑菇粒同肉腸 重點係黑松露味好出 好推介😋🍮甜品 Tiramisu (+HK$45)呢個Tiramisu嘅咖啡味道好香濃 配埋mascarpone cheese味道就好好味 唔係
「 將軍澳• 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐚𝐥 」

🍽️我地點咗個二人套餐 HK$328 [性價比好高] (套餐包咗兩款前菜同主菜)

🥣Daily Soup 薯仔忌廉湯

🥣 Lobster Soup龍蝦湯 (+HK$30)
湯頭有鮮味 而湯入面仲有一隻大蝦🍤

🍢小食: 烤美國露筍 (+HK$38)
露筍烤過之後都好爽口多汁

🥩嫩煎BBQ豬梅扒

🍕蘑菇黑松露酸種薄餅

🍮甜品 Tiramisu (+HK$45)
呢個Tiramisu嘅咖啡味道好香濃 配埋mascarpone cheese味道就好好味 唔係個種濕笠笠嘅Tiramisu

🧃橙汁 (HK$25)
橙汁係好fresh有好多橙肉 食pizza嘅好配搭

Interval新推出咗「 罐裝有氣冷泡咖啡 」 ☕️

有氣冷泡咖啡係由唔同嘅豆整成 飲落係偏friuty唔會好酸同澀同有碳酸清新感覺 幾特別嘅
外賣自取