2019-02-21
Brick Lane 尖沙咀鋪就經常去,銅鑼灣店就第一次嚟。外觀及內部裝潢感覺比尖沙咀情調好D,招牌單車仍然掛在牆上。兩個人食點咗一個dinner set 加 個pasta 同甜品。Dinner set 湯係意大利菜湯,重點竟然去咗個飽度,極鬆軟同好食。頭盤有天婦羅牡丹蝦沙律,蝦脆到連蝦頭都可以食埋。主菜美國肉眼配薯蓉,選擇了medium rare,烹調得恰到好處,唔會過熟。紅蝦扁意粉是店員推介,蝦係採用西班牙蝦,口感同一般蝦唔同,意粉亦煮得非常入味。甜品點了焦糖香蕉脆煙肉鐵鍋班戟,係一個咸味嘅班戟,班戟底有d疏乎里感覺,值得推介。最後餐茶點了Cappuccino,一貫高水平!另外值得一提係佢走飲管之餘提供咗個環保alternative,雖然成本貴咗但堅顧及食客感受,俾個like👍🏽佢!總結:環境有情調,食物高質,職員友善,價錢合理!
頭盤有天婦羅牡丹蝦沙律,蝦脆到連蝦頭都可以食埋。
最後餐茶點了Cappuccino,一貫高水平!
總結:環境有情調,食物高質,職員友善,價錢合理!