2023-02-26
行完PMQ喺附近見到一間幾有情調嘅西餐廳,主打法國同意大利菜式,就決定入去食埋dinner先走🤩✨Bluefin Tuna Cornetto - 賣相好得,似小甜筒,裡面係牛油果蓉,面頭係吞拿魚蓉同黑松露魚子醬,吞拿魚蓉幾香,牛油果蓉做到解膩效果,整體幾夾~✨ Mediterranean Octopus Carpaccio - 佢將八爪魚整到一片片薄片咁好特別,個汁酸酸甜甜好開胃😸✨Black Angus Beef Sirloin - 500g都幾大盤,兩人份量剛剛好,食落好香燻牛味,而且整得幾林身好易入口,沾埋汁食更係一流🤤✨Ricotta Ravioli - 係我最愛嘅意大利雲吞,隻隻都好脹卜卜,裡面係牛肝菌忌廉,勁邪惡但好滋味😋✨French Toast - 名副其實嘅外脆內軟,沾埋個雪糕食冷熱交融好滿足😍✨Apfel Strudel - 杯cocktail 幾靚,飲到蘋果嘅清甜,好易入口好啱女仔飲😜✨B&R Americano - 呢杯酒味較重,甘得嚟帶有少許雲呢拿香,幾特別🤩