餐廳: Puppuccino
資訊:

2023-03-19 644 瀏覽
將軍澳唐今日開咗呢間有情調嘅意大利餐廳,之前經過已經覺得個feel幾好,今晚帶埋屋企人嚟撐枱腳Dinner menu如下:呢度環境個主要顏色係粉色同紫色,幾夢幻💜💜有分outdoor同indoor, 重點係pet Friendly, 將軍澳而家越來越多Pet friendly 嘅餐廳, 對於有貓狗嘅朋友真係一大喜訊第一次見outdoor area餐廳會提供埋蚊拍水👍🏻👍🏻好細心既餐廳,抵讚👍🏻叫左 1️⃣廣東牛坑腩意大利煲仔飯哩道係非常創新的菜式,將傳統的廣東牛肉腩與意大利煲仔飯結合在一起,中西合璧味道非常獨特。牛腩肉軟嫩多汁,肉質韌性強,米飯係意大利飯底,非常creamy,濃烈嘅忌廉味,個飯軟軟地濕濕地,鬆軟爽口。煲仔飯的燒焦香味更加加分,一打開嗰蓋熱辣辣,又香又好味,值得推介2️⃣牛骨髓配烤雞忌廉意粉哩道菜又係非常特別,第一次見有咁大塊牛骨髓配意粉。道菜結合了牛骨髓和烤雞兩種食材,再搭配上忌廉意粉,味道豐富而獨特。牛骨髓的豐富骨髓熬製咗好耐,食之前將d骨髓 撈埋去啲面度,牛骨髓豐富骨髓和烤雞的鮮嫩肉質加埋忌廉融合一齊,散發出濃郁的肉香和骨髓的濃郁滋味。整體上口感呈現出豐富的層次感,非常值得

Dinner menu如下:

叫左 1️⃣廣東牛坑腩意大利煲仔飯

2️⃣牛骨髓配烤雞忌廉意粉

哩道菜又係非常特別,第一次見有咁大塊牛骨髓配意粉。道菜結合了牛骨髓和烤雞兩種食材,再搭配上忌廉意粉,味道豐富而獨特。牛骨髓的豐富骨髓熬製咗好耐,食之前將d骨髓 撈埋去啲面度,牛骨髓豐富骨髓和烤雞的鮮嫩肉質加埋忌廉融合一齊,散發出濃郁的肉香和骨髓的濃郁滋味。整體上口感呈現出豐富的層次感,非常值得推薦

嘢飲方面Bartender 為我哋調配咗兩杯free style

綠色的名為Flower blossom,, 有Rum and gin底,主要係熱情果口味

粉紅色名為Beloved,主要係玫瑰和荔枝味道,有Vodka,酒精濃度濃d

Beloved 個味道會有淡淡嘅花香味,不過就唔算好甜;反而Flower blossom幾易入口,甜甜地,飲落好refreshing 💜 個人中意flower blossom多啲;

好chill 又有情調既意大利餐廳,下次同朋友可以來呢度飲杯嘢同食嘢👍🏻
  • 牛骨髓配烤雞忌廉意粉
  • 廣東牛坑腩意大利煲仔飯