2021-05-03 122 瀏覽
🧡 嗰日約咗好耐冇見嘅小學同學去食dinner ~ 餐廳樓底好高,又有大塊玻璃,感覺幾高級舒適🧡 我哋兩個人share左一個dinner set 再加一個海鮮湯食🦞 ☺️🧡 Welcoming snack係蟹肉酥餅🧡 5 course dinner set $538Appetiser 超讚!日式醬油漬溏心蛋多士: 上面放咗黑松露意大利軟芝士,仲有魚子醬😍溏心蛋質感比較結實,蛋汁唔會話流到周圍都係,但係又唔會太熟整個放落口很好吃!😋🧡 Soup 當日係蘑菇湯,feel到粒粒蘑菇,好濃🧡 Pasta 蟹子香蒜辣椒意粉 (因為我唔食辣,所以走咗辣椒🌶️)外型好靚,蟹子好多!意粉好彈牙,入口香濃蟹子蒜香🧄味😍🧡 Main Course 揀咗美國頂級安格斯西冷 (6 oz) 叫咗五成熟,嚟到顏色好靚簡單配鹽同黑椒嚟食已經好食☺️🧡 法式馬賽魚海鮮湯 $388 (一人份)配上藏紅花蒜蓉蛋黃醬法包有蝦,青口,蜆,馬賽魚等,湯底好濃郁🧡 Dessert 當日甜品又係超推介!係奶茶味嘅panna cotta!! 本身唔知道係奶茶味,一入口奶茶味勁香濃🤩 一啖接一啖,推薦!🧡 上菜時間比較耐,要預時間慢慢chi

🧡 Welcoming snack係蟹肉酥餅

🧡 5 course dinner set $538
Appetiser 超讚!
溏心蛋質感比較結實,蛋汁唔會話流到周圍都係,但係又唔會太熟
整個放落口很好吃!😋

🧡 Soup 當日係蘑菇湯,feel到粒粒蘑菇,好濃

外型好靚,蟹子好多!意粉好彈牙,入口香濃蟹子蒜香🧄味😍

叫咗五成熟,嚟到顏色好靚
簡單配鹽同黑椒嚟食已經好食☺️

🧡 法式馬賽魚海鮮湯 $388 (一人份)
配上藏紅花蒜蓉蛋黃醬法包
有蝦,青口,蜆,馬賽魚等,湯底好濃郁

🧡 上菜時間比較耐,要預時間慢慢chill慢慢嘆~