2025-02-06 5 瀏覽
朋友帶路嚟試一間樓上舖,唔講真係唔識,嚟到居然坐滿晒熟客,即刻期望值大增。燒老翁魚係是日時令菜式,聽店員推介試吓,估唔到係全晚最回味嘅菜式。鮮紅嘅魚身令我第一時間諗起喜之次,食落的確好相似,因為魚油好足,每一分魚肉都好幼嫩水潤,亦有佢獨特嘅鮮甜味。 朋友平時真係唔食魚,點知最後仲食得多過我。川海老唐揚香口乾爽,外脆內軟有蝦味,比起炸白蝦更好味。鵝肝蘋果脆片漢堡食到我期望厚切甘香幼滑嘅鵝肝,少少可惜係漢堡包冇濺到脆身,唔係就完美喇。特上魚生卷驚喜嘅係鋪咗海膽,魚生都食得出好新鮮,米飯粒粒分明做得幾好。串燒有幾樣大路嘢我必定會叫,牛舌、雞翼同免治雞肉棒都係水準以上,牛舌厚切juicy,雞肉棒配咗蛋香味極濃嘅蛋黃,令人回味。 安格斯牛小排多汁肉味濃。海膽醬烏冬真正物超所值,海膽、牡丹蝦同原隻蟹鉗真材實料,鮮甜到不得了,海膽醬香口Creamy,一路食一路擔心佢蝕錢,必點。

川海老唐揚香口乾爽,外脆內軟有蝦味,比起炸白蝦更好味。