2021-11-13
星期五臨時起意去食飯,但想食嘅餐廳己有full晒,在上環兜咗一陣,見到呢間餐廳,心大心細覺得可以試吓,餐廳唔大,有十幾個位同一間房,仲有個露台仔可以坐幾個人。入去得最後一張檯,侍應主管非常禮貌,介紹我哋幾道菜。做緊promotion, 消費$400以上加$1可以有原隻燒魷魚(原價$128),都幾抵。當晚點咗以下菜式,全部非常好食,本來冇打算寫食評,所以冇影相。- 味噌豬大腸:好入味,肥美油滑唔停口- 燒雞腎:爽脆入味- 污糟雞:外表有烏卒卒炭汁但味道超好,加少許wasabi,更正!👍🏻👍🏻- 雪山羅甲燒:本來怕偏腥,但一試非常鮮美,加上小蘇打餅,必食之選👍🏻👍🏻😋差啲想再點- 原隻燒魷魚:加$1就食到,抵食,新鮮爽口味道不錯,燒汁做得好好,唔會太鹹,加少少薑蓉更清新- 炸蠔:蠔幾大隻,熱辣辣- 燒油甘魚鲛:非常大件厚肉,燒得啱啱好,皮脆肉滑,值得讚嘅係醬汁有柚子汁,唔會好濃好鹹,中和咗魚嘅肥美,點睛之筆,好清新😋- 明太子紫蘇豚肉卷:配搭新鮮,味道好夾,豚肉少少偏鹹同有少少鞋,但味道還是不錯的全晚每道菜都好好,侍應服務周到,唯一美中不足係空間細,有檯客好嘈大聲講大聲笑,不過亦冇辦法啦。
- 味噌豬大腸:好入味,肥美油滑唔停口
- 燒雞腎:爽脆入味
- 炸蠔:蠔幾大隻,熱辣辣
全晚每道菜都好好,侍應服務周到,唯一美中不足係空間細,有檯客好嘈大聲講大聲笑,不過亦冇辦法啦。總括來說係驚喜一餐,本身少少驚中伏但結果很滿意。