2023-09-21 135 瀏覽
去左科學園附近踩單車無啦啦想食中餐,就係OpenRice搵到呢度一開始都有啲擔心伏,因為見到好多食評都話食物好快賣晒。大約1:00落單所有嘢都仲有,應該係情況已經改善咗。餐廳細心咁有二人份量點心選擇。而且就近科學園有地理嘅優勢,可以望住個海景食同埋人流唔似傳統酒樓咁多。所以環境方便非常唔錯,而且上菜速度都好快30分鐘內已經所有食物到齊。食物擺盤都用心(炸蝦卷係有星星形狀嘅脆片)。另外,開胃小食,一定要揀青瓜雲耳海蜇花。酸酸地非常可口青瓜翠綠陳醋非常開胃😌我哋叫咗好多大魚大肉嘅嘢,平衡返好重要!其他點心方面,蝦餃燒賣除咗名字出色,味道亦都非常唔錯。所用到嘅大蝦都係彈牙。仲有蝦味炸物亦都非常脆口,椒鹽魷魚呈橙紅色,少少辣非常惹味。同行有人對於個炸蝦卷更是讚美十足。的確成條蝦卷非常之長,啖啖都係蝦肉用埋星形麵包糖加威化紙加崧子仁同鮮蝦餡。黑毛豬叉燒上枱幾有排場附近嘅人都有留意。我哋嘅叉燒今日係半肥瘦。調味同埋烹調都非常恰到好處啱啱有燶邊而且入口唔乾。我覺得對得起$200呢一個價錢。不過唔知係唔係我地2個都係食肉獸,所以埋單要800幾
去左科學園附近踩單車
無啦啦想食中餐,就係OpenRice搵到呢度

食物擺盤都用心(炸蝦卷係有星星形狀嘅脆片)。

用埋星形麵包糖加威化紙加崧子仁同鮮蝦餡。

不過唔知係唔係我地2個都係食肉獸,所以埋單要800幾
  • 黑毛豬叉燒